Matematik

Gange parentes med sig selv

18. august 2014 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Min lærer har stillet mig følgende opgave:

  (x+7)^2  

Da det er en elektronisk aflevering, har han oplyst, at løsningen delvis skal se sådan ud:

x^2 + _X + _

Dvs. jeg skal finde ud af X og et tal.

Jeg mener at x må være 14, men jeg kan ikke finde ud af tallet skal være. Jeg får i hvert fald en fejl i afleveringen, Jeg mener det må være 7. men tager vidst fejl.

Kan I hjælpe med forståelsen, hvad jeg gør forkert?

På forhånd mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

(x+7)*(x+7) = x^2 + 7x +7x + 49 = x^2 + 14x + 49

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Kvadratet på en toleddet størrelse, giver altid tre led:

Kvadratet på første led, plus kvadratet på andet led, plus eller minus det dobbelte produkt af de to led.

Lær udenad.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Og nu vi er ved det:

To tals sum gange de samme to tals differens giver kvadratet på første tal, minus kvadratet på sidste tal.

Altså:   ( x + 7 ) * ( x - 7 ) = x2 -  49


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2014 af mathon

Genopfrisket folkeskolematematik:

                \small \left ( a\pm b \right )^2=a^2\pm 2ab+b^2
men selvfølgelig kan du altid
tage det større arbejde:

                \small \left ( a\pm b \right )\cdot\left ( a\pm b \right ) =a^2\pm ab\pm ba+b^2=a^2\pm 2ab+b^2


Svar #5
18. august 2014 af falentin (Slettet)

Mange tak for svar. Det giver jo sig selv, man skal blot "udtrække" potens til "normale" tal. (Ja kan ikke forklare det bedre, men har nu forståelsen for det)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2014 af mathon

vedrørende formuleringen
se #2

du skal kende "indholdet" af betegnelserne

           kvadratet på … 

           produkt


Skriv et svar til: Gange parentes med sig selv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.