Matematik

Areal og trekanter

21. august 2014 af Gym120 - Niveau: 9. klasse

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver:

1) En trekants areal er 2,34 m2. Grundlinjen er 123 cm. Beregn trekantens højde i dm.

2) Et trapez har arealet 145 cm2. Højden er 11 cm og en af de parelle sider er 15 cm. Find længden af den anden parelle side.

3) Arealet af et cirkeludsnit på 52,45 grader er 6,74 m2. Beregn cirklens diameter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af mathon

1)
        Du har
                          trekants areal
                                                        \small T=\frac{1}{2}\cdot h\cdot g

                                                        \small \small 2T= h\cdot g

                                                        \small \small \small h=\frac{2T}{g}=\frac{2\cdot \left ( 2,34\: \; m^2 \right )}{1,23\; m}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2014 af mathon

2) når de parallelle sidelængder kaldes a = 11 og b

       har du
                            \small A=\frac{1}{2}\cdot h\cdot \left ( a+b \right )

                            \small \small \frac{2A}{h}= a+b

                             \small \small b = \frac{2A}{h}- a


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2014 af mathon

3)
         når udsnittet er på g grader

       har du
                            \small \small A=\frac{g}{360}\cdot \pi \cdot r^2

                            \small \small \small \frac{360\cdot A}{g\cdot \pi }=r^2

                             \small \small \small r=\sqrt{\frac{360\cdot A}{g\cdot \pi }}

                             \small \small d=2r=2\cdot\sqrt{\frac{360\cdot A}{g\cdot \pi }}


Svar #4
21. august 2014 af Gym120

Årrrh tusinde tak!!


Skriv et svar til: Areal og trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.