Matematik

Reducering af (a+b)^2-a(a+2b) og 2 mere

24. august 2014 af CaroSt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er lige startet på gymnasiet og sidder og bikser med noget matematik. Er der nogle der lige kan hjælpe mig med noget reducering? Det er til en aflevering der skal afleveres i morgen. :)

Den første: (a+b)^2 - a(a+2b) 

Den anden: (x+y)^2 - 4xy

Den tredje: (p-q)^2 + (p+q)^2 - 2(p+p)(p-q)

Har brug for hjælpe til mellemregningerne, facit står nemlig i min bog. På forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af LeonhardEuler

Benyt kvadratsætningerne

(a + b)2 = a2 + b2 + ab

(a - b)= a2 + b2  - ab

(a + b)(a - b) = a2 - b2


Svar #2
24. august 2014 af CaroSt (Slettet)

Har prøvet, men kan stadig ikke finde ud af det. Matematik er desværre ikke min stærke side, men ellers mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af LeonhardEuler

Vis dine mellemregningerne, så vi kan se hvor du går i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2014 af mathon

                   …-a(a+2b) = … - (a2+2ab) = … - a2 - 2ab


Svar #5
24. august 2014 af CaroSt (Slettet)

Jeg har prøvet, men da jeg kender facit, kan jeg se det jeg laver er forkert. :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2014 af mathon

                (a+b)2         -             a(a+2b) 

                a2 + 2ab + b2  - a2 - 2ab  =  b2


Svar #7
24. august 2014 af CaroSt (Slettet)

#6

                (a+b)2         -             a(a+2b) 

                a2 + 2ab + b2  - a2 - 2ab  =  b2

Tusind tak, forstår det nu. Kan du hjælpe med de 2 andre? :)


Skriv et svar til: Reducering af (a+b)^2-a(a+2b) og 2 mere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.