Matematik

Gange i parantes?

24. august 2014 af fufu10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med en mat opagave og er gået i stå. 
Jeg har dette jeg skal have udregnet: 

0,5x(-x^2+4x) 

Jeg er ikke den bedste til at gange i parantes. Svaret skulle gerne være:

-0,5x^3 + 2x^3 

Men forstår ikke hvorfor 2x er opløftet i tredje, eftersom det er 0,5x * 4x? Altså vi har kun at gøre med 2 x'er?

Håber nogen kan hjælpe :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af 123434 (Slettet)

x*x2=x1+2=x3

0,5x*(-x2+4x)=-0,5x3+2x2


Svar #2
24. august 2014 af fufu10 (Slettet)

Så svaret er ikke -0,5x3 + 2x3 men +2x2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2014 af LeonhardEuler

Svaret er hele stykket:  -0,5x3 + 2x2


Skriv et svar til: Gange i parantes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.