Matematik

Tegne en "skæv" firkant

26. august 2014 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal tegne en firkant, som har følgende dimensioner:

A= 90 grader

C=90 grader

B= 60 grader

AD= 21m

AB=40 m

I opgaven står der, at jeg skal udregne diagonalen af BD. Problemret er, at jeg  gerne vil have B og D overfor hinanden, og placere resten af af bogstaverne i firkanten derefter, men så passer det ikke sammen.

Jeg har lavet nedenstående billede af trekanten, hvor der er flest betingelser oplyst. Men der mangler en C med 90 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2014 af SuneChr

Tegn en retvinklet trekant ABD hvor A er retvinklet.
|AB| = 40 og |AD| = 21
|BD| er da hypotenuse.
Benyt denne hypotenuse i en ny retvinklet trekant som hedder BCD hvor C er retvinklet og ABC = 60º


Svar #2
26. august 2014 af falentin (Slettet)

Nåh på denne her måde. Det skal jeg huske til næste gang. Mange tak for hjælpen:-)

Hov byttede om på 21 og 40 m, men forstår meningen nu:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af SuneChr

På dit vedhæftede billede ser det ud, som vinkel ABD er 60º
men det skal være vinkel ABC , som er 60º


Svar #4
26. august 2014 af falentin (Slettet)

Fint så fatter jeg ikke en skid. Kunne du være så rar at lave en tegning? Jeg er visuelt opfattende.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2014 af SuneChr

SP 2608141541.PNG

Vedhæftet fil:SP 2608141541.PNG

Svar #6
26. august 2014 af falentin (Slettet)

Nåh på den måde. Tegning var også bare cirka:-) Tak for hjælpen igen.


Skriv et svar til: Tegne en "skæv" firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.