Matematik

10x-(3x+1)+6= 19 Hurtig og nem metode til at løse sådan en ligning?

01. september 2014 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

10x-(3x+1)+6= 19 Facit = 2, men jeg vil meget gerne hører om der er en hurtig og nem metode til at løse sådan en ligning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2014 af 123434 (Slettet)

10x-3x-1+6=19

7x+5=19

7x=14

7x/7=14/2

x=2


Svar #2
01. september 2014 af annahansen2 (Slettet)

Jeg er vant til at dele dem op så x står på den ene side og de rene tal på den anden side af lighedstegnet... 

JAn du forklare hvad du gør, hvis det er nemmere,,,,,


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er også det han har gjort. Du er bare vant til at se alle mellemregninger.

Svar #4
01. september 2014 af annahansen2 (Slettet)

Tusind tak. Ja det kunne jeg se efterfølgende. 

Nu står jeg fast med denne. 

9x+3=3(3x+1)-3. På facit står der L=Ø, Men jeg forstår ikke hvad der menes med det. Hvad står L=Ø for..

På forhånd mange tak :) 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det betyder at løsningsmængden er tom=ingen løsning.

Prøv at ophæve parentesen og løs ligningen- du vil se hvorfor. Du ender med 3= 9x - 9x. Og 3 er ikke lig nul.

Skriv et svar til: 10x-(3x+1)+6= 19 Hurtig og nem metode til at løse sådan en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.