Matematik

Isolér y i ligningen

01. september 2014 af uddannelseervigtigt - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette regnestykke? Det er simpelthen ikke noget for mig.

Isolér y i ligningen: -15x + 5y - 45 = 0

Skal man benytte sig af nulreglen?? Er så dårlig til det..


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du isolerer på følgende måde

-15x+5y-45=0 er det samme som 5y=15x+45 er det samme som y=3x+7


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2014 af peter lind

træk ledene uden y over på højre side

divider resultatet med 5


Svar #3
01. september 2014 af uddannelseervigtigt

#2 dvs:

5y = 0 + 15x + 45

5y/5 = 60/5

resultat: 1y = 12?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2014 af peter lind

#3 Du kan ikke bare smide x væk. Du har oven i købet fået løsningen i #1


Svar #5
01. september 2014 af uddannelseervigtigt

Så resultatet er y=3x+7 ?:)


Svar #6
01. september 2014 af uddannelseervigtigt

NU FORSTÅR JEG DET! TAAAAK


Skriv et svar til: Isolér y i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.