Kemi

Ph beregning

03. september 2014 af Popmepi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave ? 

""" 

Beregn pH i 0,09 M eddikesyre.
Beregn dernæst [H3O^+], [CH3COO^-] og [CH3COOOH]

"""


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Benyt formlen for udregning af pH for syrer i en vandig opløsning, der har pKs > 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2014 af mathon

eddikesyre er en svag syre (pKs = 4,75)

     hvorfor
                       pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( pK_s-\log(c_s) \right )=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 4,75-\log(0,09) \right )

                       \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}


Svar #3
03. september 2014 af Popmepi (Slettet)

Mathon, hvordan gør man det så med 

[CH3COO^-] og [CH3COOOH]


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2014 af mathon

                       \left [ CH_3COO^- \right ]=\left [ H_3O^+ \right ]

                       \left [ CH_3COOH \right ]=c_s-\left [ H_3O^+ \right ]

             


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2014 af mathon

du har jo

                          CH3COOH   +   H2O   <--->   CH3COO-   +   H3O+
molariteter           cs - α·cs                                  α·cs               α·cs


Skriv et svar til: Ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.