Matematik

Svær ligning.

04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er ikke så god til det med ligninger, så ville gerne se hvordan man egentlig løser denne løsning. Ville værdsætte hvis i gad at vise mellemregninger.

Jeg sidder fast på en ligning der lyder: 4x+(3x-4) = 5x-(2x+10) Jeg ved overhovedet ikke om jeg skal + 4x med 3x eller om jeg skal - 5x med 2x. Jeg er på bar bund. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hæv de to parenteser. En plusparentes kan hæves uden videre. En minusparentes hæves ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen. Saml alle led med x på venstre side, og alle rene tal på højre side. Isoler x til sidst.


Svar #2
04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet)

Så jeg siger 4x+3x -4 = 5x-2x-10

                   7x-4 = 3x-10

                  7x-4-3x=3x-10-3x

                  4x-4=-10

                  4x-4+4=-10+4

                   4x=-6  

                    x=1.5

Jeg har regnet noget forket, fordi når jeg sætter 1.5 ind på xérnes plads giver det ikke det samme på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2014 af mathon

         4x + 3x - 4 = 5x - 2x - 10

         7x - 4 = 3x - 10

         4x = -6

         x = (-6/4) = -(3/2)


Svar #4
04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet)

I Drenge i er for nice!! Det var fordi min lommeregner ikke gad at skrive - den skrev ans- hehe.


Svar #5
04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet)

Hvad gør man hvis der står x+1 inde i en parantes, siger man så bare 2x ?


Svar #6
04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet)

(3x+6)*2 = (x+1)-2x

6x+12 = Men hvad skal jeg så herovre, sige x+-2x så det bliver -1x+1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2014 af mathon

                       6x + 12 = x + 1 - 2x                          når plusparentesen er hævet


Svar #8
04. september 2014 af Sebastian13031 (Slettet)

Men hedder det bare så bare 6x+12 = -1x +1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2014 af Hansihh (Slettet)

Du skal hermed have x'erne på en side og tallene på anden side. Bemærk når et tal flyttes fra en side skifter ''det'' fortegn. 

4 x + ( 3 x - 4 )   =   5 x - ( 2 x + 1 0 )

= 4 x + 3 x - 4   =   5 x - 2 x - 1 0

= 4 x + 3 x - 5 x + 2 x = -10 + 4

= 4 x = -6

#8 Hvad mener du med ''det''?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du behøver da vel ikke lommeregner for at regne -6/4 ud ?


Skriv et svar til: Svær ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.