Matematik

Svær ligning

05. september 2014 af L0L77 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan isolerer man v i følgende ligning?

2Mgh=M\cdot v^{_{2}} + \frac{^{v^{2}}}{R^{2}}\cdot I


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sæt v2 uden for parentes på højre side, isoler v2, og uddrag kvadratrod til sidst.

Du kalder niveauet "Universitet/Videregående"?


Svar #2
05. september 2014 af L0L77 (Slettet)

Problemet opstår for mig, når jeg kan se, at der er 2 v^2 .. Kan ikke lige se, hvordan jeg skal kunne sætte det uden for parentes på højresiden???


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

v2 er en faktor i begge leddene på højre side, s9 den kan sættes uden for parentes.

        2Mgh = (M + (I/R2))·v2 .

Man har

        b·a + c·a = (b+c)·a


Svar #4
05. september 2014 af L0L77 (Slettet)

Aha, det kan jeg da godt se! Kan det passe, at det giver v = kv. rod(2Mgh/(M+(I/R^2))


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.