Matematik

Beregn, hvor mange liter vand, der hældes i dunken

07. september 2014 af Victor213v - Niveau: 8. klasse

Vanddunkens højde er 18 cm og dens radius er 4 cm

1 liter = 1dm3

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2014 af Therk

En cylinders volumen beregnes ved:

V = r^2 \pi h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2014 af peter lind

Rumfang = π*r2*h


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2014 af mathon

Med anvendelsen af rumfangsformlen for en cylinder

                          V_{cylinder}=\pi \cdot h\cdot r^2

med længdemålene i dm

   har du

                          V_{cylinder}=\pi \cdot \left (1,8\; dm \right )\cdot \left (0,4\; dm \right )^2


              


Svar #4
07. september 2014 af Victor213v

Tak for svarene :)
Mvh Victor

Skriv et svar til: Beregn, hvor mange liter vand, der hældes i dunken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.