Fysik

Find resistans mellem to metalender af et glasrør

07. september 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg gør et eller andet FULDSTÆNDIG forkert :) Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg ville øjeblikkeligt omsætte disse 120 μS/cm  til

8333 Ω*cm = 83,33 Ωm = 83,33 Ωm2/m. Så er der bedre styr på enhederne.

Herefter: R = 83,33 Ωm2/m * L / A   ( Enheden ses nu intuitivt, at komme ud i Ω )


Svar #2
07. september 2014 af Redub (Slettet)

Hvor får du 8333 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2014 af hesch (Slettet)

( 120E-6 S/cm )-1 = 8333 cm/S = 83,33 m*Ω = 83,33 Ωm

Siemens = Ω-1 ( mere populistisk:  = mho )


Svar #4
07. september 2014 af Redub (Slettet)

AHH! Fedt! 1000 tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2014 af hesch (Slettet)

Ad #1 og #3:  Du kan jo også omsætte:

8333 cm/S = 83330 mm/S = 83330 Ω*mm = 83330 Ω*mm2/mm.

Så går enhederne for L, A direkte ud med ovenstående enheder, når R beregnes.

Du slipper så af med alle disse decimaler ( 0-er ), der skal tælles.     :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2014 af hesch (Slettet)

#5:  Det jeg mener er:

R = 83330 Ω*mm2/mm * 40 mm / 40 mm2 = 83330 Ω

Slut med alle disse irriterende decimaler    :)


Skriv et svar til: Find resistans mellem to metalender af et glasrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.