Matematik

hjælp med denne formel

08. september 2014 af christina3081 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har problemer med, at kunne forstå hvordan jeg bruger denne formel: (x-a)^2+(y-b)^2=r^2

håber i kan forklare mig det med nogle værdier fx a=3 b= -6  og r=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ligningen for en cirkel med centrum i punktet (a;b) og med radius r.

Ethvert punkt (x,y) på cirklens periferi tilfredsstiller denne ligning.

Cirklen med centrum i (3;-6) og med radius r = 5 har derfor ligningen

        (x-3)2 + (y+6)2 = 52 .


Svar #2
08. september 2014 af christina3081 (Slettet)

Okay tak, men hvordan kom du frem til ligningen? :-)

Svar #3
08. september 2014 af christina3081 (Slettet)

Eller hvordan skal jeg regne videre på ligningen ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2014 af LeonhardEuler

Denne ligning beskriver grafen for en cirkel.

Punktet  (a,b) er centrum for cirklen og r beskriver cirklens radius.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er sikkert vist i din bog, at dette er ligningen for en cirkel.

#3

Det afhænger så af, hvad der skal bestemmes, for eksempel i en opgave.


Skriv et svar til: hjælp med denne formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.