Matematik

vector orthogonal på to andre vektorer

09. september 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

n = [ 2 ; 4 ; -5 ] 

m = [ 1 ; 0 ; 0.4 ]

jeg skal finde en vektor som er orthogonal til n og m, 

er der nogle som kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2014 af mathon

Beregn n og m's vektorielle produkt.
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2014 af peter lind

n×m står vinkelret på n og m


Svar #3
09. september 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak for det, 

jeg kan simpelthen ikke huske de her regler og synes det er svært at finde ved at google 


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. september 2014 af mathon

      \overrightarrow{n}\times \overrightarrow{m}=\begin{vmatrix} \vec{i} &\vec{j} & \vec{k}\\ 2&4 &-5 \\ 1&0 &\tfrac{2}{5} \end{vmatrix}=\begin{vmatrix} 4 &-5 \\ 0&\tfrac{2}{5} \end{vmatrix}\cdot \vec{i}-\begin{vmatrix} 2 &-5 \\ 1&\tfrac{2}{5} \end{vmatrix}\cdot \vec{j}+\begin{vmatrix} 2 &4 \\ 1&0 \end{vmatrix}\cdot \vec{k}=

                                                            \frac{8}{5}\overrightarrow{i}-\frac{29}{5}\overrightarrow{j}-4\overrightarrow{k}= \begin{pmatrix} \tfrac{8}{5}\\ \tfrac{29}{5} \\ -4 \end{pmatrix} er vinkelret på både n og m

og dermed er
                                      \begin{pmatrix} 8\\ 29 \\ -20 \end{pmatrix}     vinkelret på både n og m


Svar #5
13. september 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak for det 


Skriv et svar til: vector orthogonal på to andre vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.