Matematik

Hjælp - Mat afleveres i dag :(

10. september 2014 af HHansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sandsynligheden for at vandstanden ved en bestem kyst inden for et år er højere end diget, er 0.2.. 

c) Hvad må standsynligheden for oversvømmelser af diget inden for et år højst være, for at sandsynligheden for højst en oversømmelse i løbet af 20 år er mindst 30%?? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

P(højst 1 oversvøm i 20 år) = P(0 oversvøm i 20 år) + P(netop 1 oversvøm i 20 år).


Svar #2
10. september 2014 af HHansen1 (Slettet)

hvilken formel skal jeg så bruge?? :) 
Mulighed for at du kunne skrive det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis p = 0,2 er sandsynligheden for en oversvømmelse i 1 år, er (1-p) sandsynligheden for at der ikke er oversvømmelse i 1 år. Man har så

        P(højst 1 oversvøm i 20 år) = P(0 oversvøm i 20 år) + P(netop 1 oversvøm i 20 år)

                                                     = K(20,0)·(1-p)20 + K(20,1)·p·(1-p)19


Svar #4
10. september 2014 af HHansen1 (Slettet)

Så jeg sætter 0,2 ind på p's plads hvad med k? -> skriver opgaven på TI-Nspire? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt   K(n,m) = (nm) = n! / (m! · (n-m)!) .


Svar #6
10. september 2014 af HHansen1 (Slettet)

fatter den stadig ikke.. 
det ik sådan så du kan gå den igennem trin for trin? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Beregn de to konstanter  K(20,0) = 20! / (0!·20!) = 1 , og K(20,1) = 20!/(1!·19!) = 20 og indsæt så i udtrykket i #3 , hvor p = 0,20 .


Svar #8
10. september 2014 af HHansen1 (Slettet)

gør som du siger men svaret giver ikke 0.117


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

I spm c) skal man bestemme p , så at P(højst 1 oversvøm i 20 år) = 0,30 , dvs. man skal løse ligningen

        (1-p)20 + 20·p·(1-p)19 = 0,30 ,

der giver 0,1176 < p < 0,1177 .


Skriv et svar til: Hjælp - Mat afleveres i dag :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.