Matematik

Reducer udtryk

11. september 2014 af [email protected] (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. 

Jeg har 2 udtryk, jeg simpelthen ikke kan få til at give mening.. 

Det første er: 
Y^5*y^2/y^3

Min første tanke er at Y^10/y^3, men kan simpelthen ikke tro det kan være så lige til..

Den anden er:
(t^5)^2/t^3

Her tænker jeg igen t^10/t^3.. og kan ikke komme videre.. 

Nogen der kan hjælpe?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af PeterValberg

Nej du skal bruge potensregnereglerne:

a^m\cdot a^n=a^{m+n}

og

\frac{a^m}{a^n}=a^{m-n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2014 af PeterValberg

I den anden skal du desuden benytte reglen:

\left(a^m \right )^n=a^{m\cdot n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. september 2014 af [email protected] (Slettet)

Fedt! Tusind tak! Så forstår jeg sagtens opgave 1.. 

Men hvordan med opgave 2? Der skal jeg så ikke burge a^m*a^n=a^m+n, men blot den anden? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2014 af PeterValberg

#3 du skal bruge den med brøken og den i #2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.