Matematik

Rumfang og dimensioner, omkreds, udregning af mand.

12. september 2014 af Maltedrengen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hoved
O = 56 cm

Hals
O = 34 cm
h = 10 cm

Krop
b = 4,0 dm
l = 1,3 dm
h = 4,8 dm

Arm
O = 29 cm
l = 4,9 dm

Ben
O1 = 52 cm
O2 = 22 cm
1 = 9 dm

Fod
l = 25 cm
b = 11 cm
h = 4 cm

Beregn rumfanget :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af PeterValberg

Det er vist en lidt "klodset" mand :-)

hovedet er vist en kugle, hvor du har omkredsen (ved "ækvator") opgivet,
brug oplysningen til at bestemme radius og bagefter radius til at bestemme volumen
(se formelsamling)

hals, arme, ben er cylindre, hvor du kender omkredsen af den cirkulære grundflade
brug denne oplysning til at bestemme radius, derefter arealet af grundfladen, multiplicér med højden (længden) for at finde volumen

kroppen og fødderne (der er jo to) er kasser, hvor du kender længde, bredde og højde (multiplicér dem)

han har åbenbart ingen hænder (stakkels mand) :-)

vær opmærksompå at nogle af målene er i cm og nogle i dm, - brug samme enhed (1dm = 10 cm)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rumfang og dimensioner, omkreds, udregning af mand.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.