Matematik

Ligning og reduktion

12. september 2014 af deedeedededdeed (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Forstår intet af de her opgaver nogen som kan hjælpe

-3(x + 1) = -4x + 3  

2)  4 – 3(x + 2) = 4x – 3(4 – 2x) 

x×4 = 0     

(x – 2)×4 = 0  

(x – 2)(x + 4)(x-3)(x+2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2014 af peter lind

Den første: Gang parentesen ud. Flyt dernæst alt med x over på venstre side og alt andet over på højre side

Den anden det samme bortset fra at der er to parenteser, der skal ganges ud

de 3 sidste. Brug nulreglen: Hvis et produkt er nul er mindst en af faktorerne 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2014 af mathon

    -3(x + 1) = -4x + 3                            gang ind i parentesen og hæv den

                                                             reducer den fremkomne ligning med x'er på den ene side
                                                             og tal på den anden side.

                                                             divider med koefficienten til x på begge sider
                        


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2014 af mathon

                          (x – 2)(x + 4)(x - 3)(x + 2) = 0        brug nul-reglen

                        


Skriv et svar til: Ligning og reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.