Matematik

Linjens ligning - spørgsmål?

13. september 2014 af Melena857 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg står her med to tal (0,-3) og (1,5) og jeg skal finde hældningen og derefter regne ligningen ud. Problemet er, at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre, når der står 0, for så får jeg det til 8 over 1, og det kan ikke passe. 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2014 af mathon

y = a*x + b
.

y = 8x + b

Svar #2
13. september 2014 af Melena857 (Slettet)

Jeg skal jo bruge formlen y2 - y1 / x2 - x1 

Og jeg får det til 8 over 1, men det kan ikke passe, at hældningen er 8, når b går gennem (0,-3) og (1,5)


Svar #3
13. september 2014 af Melena857 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2014 af mathon

Det passer fint!

Svar #5
13. september 2014 af Melena857 (Slettet)

Hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2014 af mathon

                   a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{5-(-3)}{1-0}=\frac{5+3}{1}=\frac{8}{1}=8

hvoraf
                   y=8x+b      gennen(0,-3)

                   -3=8\cdot 0+b

                    b=-3

konklusion:
                   y=8x-3


Skriv et svar til: Linjens ligning - spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.