Matematik

For hvilket tal har ligningen 4x2 + kx + 9 = 0 netop én løsning?

24. september 2014 af superfisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har brug for hjælp til denne opgave, jeg forstår ikke helt hvad det er man skal, opgaven lyder således:

For hvilket tal har ligningen 4x2 + kx + 9 = 0 netop én løsning?
Udregn denne løsning når k har denne værdi.

Tak med hjælpen på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at ligningen skal have netop én løsning, skal dens diskriminant være lig med 0. Opskriv udtrykket for ligningens diskriminant d, og løs så ligningen d = 0 .


Svar #2
24. september 2014 af superfisk (Slettet)

Hvordan skal jeg opskrive det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af kieslich (Slettet)

Diskriminanten er d = b2 - 4*a*c = k2 - 4*4*9 = ...

Udregn og følg #1


Svar #4
24. september 2014 af superfisk (Slettet)

Aaah, tak ! 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2016 af chrisnana (Slettet)

Hvad skal man så gøre hvis man ikke har b's værdi. Skal jeg bare isolere b og så udregne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2016 af sjls

Formlen for diskriminanten:

d=b^2-4ac

Eftersom d=0 medfører én løsning, sættes d=0, og ligningen løses for k:0=k^2-4*4*9\Leftrightarrow 0=k^2-144\Leftrightarrow k=\pm \sqrt{0+144}=\pm 12


Skriv et svar til: For hvilket tal har ligningen 4x2 + kx + 9 = 0 netop én løsning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.