Fysik

Opgave

24. september 2014 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogle af jer hjælpe mig med en fysik opgave? 

Et skib har en samlet masse på 30.000 ton. 

Hvor stor et rumfang ferskvand med densitet 1000 kg/m^3 fortrænger skibet? 

Hvor stort et rumfang saltvand med densitet 1032 kg/m^3 fortrænger skibet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis skibet flyder, vil der gælde      

        Vfortræng = mskib / ρvæske .


Svar #2
24. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Vil den første opgave være således: 30000000 kg/1000kg/m^3= 30000 m^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Det er dog mere overskueligt at benytte 10-eksponenter, men dit resultat er da korrekt.


Svar #4
24. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du også lige hjælpe mig med denne her opgave. Vil formler skal jeg bruge? 

det amerikanske luftskibet Akron fra ca. 1933 blev båret oppe af helium. Luftskibet var næsten cylinderformet mest en diameter på ca. 40m og en længde på ca. 235m. 

a) Beregn Akrons rumfang 

b) Hvor stor har opdriften på Aktrons været?

c) Hvor stor har luftskibets masse været? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

a) Benyt udtrykket for rumfanget af en cylinder.

b) Opdriften er lig i størrelse med tyngden af den fortrængte luftmængde.

c) Beregn massen af den fortrængte luftmængde. dette er lig med massen af luftskib plus helium, hvis det lige netop svæver.


Svar #6
24. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

a) Formel for rumfung af en cylinder er: V=pi·r^2·h 

højde er ukendt, derfor isolere jeg ligning således: r^2/pi= 20^2/pi= 127,3 

Derefter indsætter jeg min tal inde: V= 3,14·20^2·127,3= 159888,8 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) Nej, man kender både højde h = 235m og radius r = 40m/2 . Cylinderen ligger ned.


Svar #8
24. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

V= 3,14·20^2·235= 295160 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

V er et rumfang med enhed, og π er kun tilnærmelsesvis lig med 3,14 . Gang med π og ikke med 3,14 .


Svar #10
24. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

så får jeg den til 94000 


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal gange med π, ikke med 1, og rumfanget har en enhed.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.