Matematik

Hjælpe til mat.B opg.

25. september 2014 af Noor2311 (Slettet) - Niveau: B-niveau

480kr. deles lige mellem et vist antal personer. hvis der havde været 4 personer mere, var den enkeltes andel blevet 20kr. mindre. hvor mange deltog i fordelingen.

jeg skal alv. opg. kl. 16

jeg håber i kan hjælp mig

mang tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Sæt n = antal der deltog i fordelingen
Opstil nu et ligningssystem med udgangspunkt i de givne oplysninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af PeterValberg

Det drejer sig om to ligninger med to ubekendte, kald antal personer x og det beløb, de hver får y
du kan nu opstille to ligninger:

y=\frac{480}{x}

y-20=\frac{480}{x+4}

Løs ligningssystemet med din favorit-metode ifm to ligninger med to ubekendte.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. september 2014 af Noor2311 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Hjælpe til mat.B opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.