Fysik

Hvilken formel

25. september 2014 af Metapod (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvilken formel skal jeg bruge til denne opgave?

På forhånd mange tak.

Vedhæftet fil: så.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af hesch (Slettet)

1)  Gryden modtager varmeenergi fra vandet = Evg .

Vandet afgiver varmeenergi til gryde = Egv .

Sæt Egv = Evg  og løs ligningen mht. sluttemperatur.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af hesch (Slettet)

Ev = mvand * cvand * ( Tslut - 100º ).     ( negativt resultat )

Eg = mgryde * cgryde * ( Tslut - 18º ).      ( positivt resultat )

Ev + Eg = 0                                      ( energiens bevarelse )

Isoler Tslut .


Svar #3
27. september 2014 af Metapod (Slettet)

Men hvordan skal man finde eog ev når man ikke kender TSlut.

Man kan jo ikke isolere TSlut før man kender vandets varmeenergi?


Skriv et svar til: Hvilken formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.