Matematik

funktion

25. september 2014 af heartgaza (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej..

jeg har vedhæftet en fil med en opgave jeg virkelig har brug for hjælp til ? håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af PeterValberg

b) brug tangentligningen...

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = 1

se eventuelt video nr. 6 og 7 på denne [ video-liste ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af PeterValberg

TI-nspire har en smart kommando, der hedder tangentline(<udtryk>,<variabel>,<punkt>)

altså

tangentline(x4+2x3-11x2-12x+36,x,1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af PeterValberg

c)

Løs ligningen f'(x)=0 hvorved du finder de x-værdier, hvor f har ekstrema
Lav en fortegnsundersøgelse for f' før, mellem og efter disse værdier
Opskriv monotoniforholdene (+ en evt. monotonilinje

se eventuelt video nr. 8,9,10 og 11 (talt ovenfra) på denne [ video-liste ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2014 af PeterValberg

Vedr. a) så lyder det forkert, at sige:

så ved at solve funktionen, kommer vi frem til x = -3 eller x = 2

Skriv hellere noget i stil med:

Med TI-nspire løses ligningen f(x) = 0 vha. kommandoen "solve".
Af resultatet fremgår det, at ligningen har følgende løsninger:   x = -2   ∨   x = 3 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.