Kemi

Find neutroner i silicium?

25. september 2014 af Martin233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antallet af neuttroner findes ved at trækker antallet af protoner fra atommassen? 

så antallet af neutroner i silicium er 28,085-30 = -1,915u ?? 

Giver ikke rigtig mening 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af peter lind

Det skal altså være som heltal eller mere præcist antallet af kerner så A = 28. Du har slået antallet af protoner forkert op


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, det er forkert. Der er 14 protoner i silicium. Idet atommassen for silicium er 28,085 u og m(proton) = 1 u (ca.) er atommassen af de neutroner, der findes i kernen givet ved 28,085 u - 14 u = 14,085 u som svarer til 14 neutroner i den hyppigst forekomne silicium isotop.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2014 af Heptan

Antallet af neutroner afhænger af hvilken isotop der er tale om. Hvis du har fået oplyst massen af isotopen, kan du trække 14 * mp fra, hvor mp er massen af en proton, og så har du massen af neutroner. Ud fra massen af neutroner kan du vurdere hvor mange neutroner der er, eller bruge massen af en neutron til at beregne hvor mange der er


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2014 af peter lind

For en ordens skyld. Der sker også en ændring af massen på grund af en massedefekt. Det følger af Einsteins ligning E = m*c2


Skriv et svar til: Find neutroner i silicium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.