Matematik

HJÆLP SØGES!!! differentialregning

25. september 2014 af Hjælpmigjatak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaverne er henholdsvis fra eksamensopgaver mat B fra 2007 2008 og 2009

2007
opg. 13) 

En funktion f er bestemt ved
f(x)=-x^3+4x^2+3x-3

a)  Bestem de lokale ekstrema for f .

b)  Tegn grafen for f , og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop

3 løsninger. 

2008

Opg. 14)

En funktion f er bestemt ved   f(x)=x+16/x,x >0

a) Bestem f´(x) , og gør rede for, at funktionen har et minimum. 

2009)

Opgave 13)

Om en funktion f oplyses, at dens differentialkvotient er givet ved

f′(x)=x^4 −x^3 −3x2 +5x−2 

a) Bestem monotoniforholdene for f . 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2014 af PeterValberg

opg 13

Løs ligningen f'(x)=0 

hvilket giver dig de x-værdier, hvor f har vandrette tangenter
Lav nu en fortegnsundersøgelse for f' før, mellem og efter de før fundne værdier
Lav monotoni-linje og beskriv monotoniforholdene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Opg. 13

a) Bestem f'(x) = 0. Ved disse x-koordinater er der vandret tangent. Du kan nu udlede monotoniforholdene.

b) Tre steder skal ligningen y = a skære din graf. Det gør den mellem dine ekstrema.

Opg. 14

a) Differentier funktionen og sæt dette lig med 0. Udled nu monotoniforholdene for f på baggrund af dette.

a) Løs igen ligningen f'(x) = 0 og lav en fortegnsundersøgelse.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at der er to forskellige opgaver 13.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2014 af PeterValberg

#1 jeg har svaret på opgave 13 fra 2009

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Og #2 har svaret på Opg 13 fra 2007.


Svar #6
25. september 2014 af Hjælpmigjatak (Slettet)

Er det muligt at bede om mere specifike svar? 
Mit matematik program fungere ikke, så jeg kan ikke selv regne diverse ting ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#6 

Du behøver ikke noget CAS-værktøj til at regne opgaverne ud.


Svar #8
25. september 2014 af Hjælpmigjatak (Slettet)

Er der så mulighed for at der er en der kan lave en fuld besvarelse, så jeg kan se hvordan man gør det? 


Skriv et svar til: HJÆLP SØGES!!! differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.