Matematik

Cos, Sin og Tan opgave

26. september 2014 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg sidder med en opgave på folkeskoleniveau som jeg simpelthen ikke kan få til at passe. :-)

I en retvinklet trekant har jeg vinkel A som er 50 grader og den hosliggende katete oplyst som er 7,8 meter. Jeg skal så finde den modstående katete som er sidelængden a. For at løse den bruger jeg så Tan(A) = a/b

Så jeg isolerer a og får dermed Tan(50) * 7,8 = a

Når jeg indtaster dette får jeg et tal der hedder -2.1208

Hvor er det jeg går forkert? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af kieslich (Slettet)

Står din lommeregner til radianer ??? Stil den til grader.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af Golfdrengen2012 (Slettet)

Jeg tror du taster noget forkert ind på din lommeregner.

Min lommeregner får: 7,8 * Tan(50) = 9,29.

Måske indstillingerne på din lommeregner ikke er korrekte.


Svar #3
26. september 2014 af jeanluca (Slettet)

Ja, det gjorde den selvfølgelig. Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Cos, Sin og Tan opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.