Matematik

Bestem bredden af rektanglet udtrykt ved h, og bestem arealet af rektanglet udtrykt ved h

26. september 2014 af anonym122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej! jeg håber der er nogle der kan hjælpe med denne opgave.

Jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: Opgave 16.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2014 af peter lind

isoler x i  f(x) = h


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Rektanglets bredde er    b = 2x   og højden er    h = f(x) = 5 - x4 .

Udtryk først x ved h , og udtryk så b = 2x ved h.


Svar #3
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

hvordan kom du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man benytter oplysningerne i opgaven.


Svar #5
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

ja, men hvordan fandt du ud af at h=f(x), og hvorfor er b=2x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

x er den halve bredde. Rektanglet går fra -x til x . Det fremgår jo af opgaven, at h = f(x) .


Svar #7
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

hvor står det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det fremgår jo af opgavens figur.


Svar #9
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

så er det fordi rektanglets hjørne skærer f(x)? at h=f(x) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Rektanglet har hjørner i punkterne (-x;0) , (x;0) , (x;f(x)) og (-x;f(-x)) .


Svar #11
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

men jeg forstår ikke hvorfor f(x)=h


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Rektanglets ene side (højden) går fra punktet A(x;0) til punktet B(x;f(x)) . Beregn nu længden |AB| af linestykket AB.


Svar #13
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

det er vel h?


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, men beregn det nu ud fra koordinatsættene for A og B.


Svar #15
26. september 2014 af anonym122 (Slettet)

A(x,5-x)

jeg ved ikke hvad b er


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Afstanden mellem de to punkter A(x;0) og B(x;f(x)) der har samme x-koordinat, er lig med forskellen mellem de to punkteres y-koordinater, dvs f(x) - 0 . Dette er rektanglets højde h.


Skriv et svar til: Bestem bredden af rektanglet udtrykt ved h, og bestem arealet af rektanglet udtrykt ved h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.