Matematik

Hastighed ? Hjælp

27. september 2014 af Caroline2000 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej allesammen

Kan i hjælpe mig med dette spørgsmål :

Hvor lang tid tager det at køre 40 km for en cyke med en gennemsnitsfart på 20 km/t

Jeg ville være så taknemmelig hvis i også kunne hvide formlen på hvordan man regner den ud

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2014 af kieslich (Slettet)

t = tid, v = hastighed og s = strækning

t = s/v


Svar #2
28. september 2014 af Caroline2000 (Slettet)

Undskyld det forstod jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

t = tid det tager at cykle de 40 km

v = hastigheden = 20km/t

s = strækning = 40km 

sæt ind i formlen og find tiden


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

#3

t = tid det tager at cykle de 40 km

v = hastigheden = 20km/t

s = strækning = 40km 

sæt ind i formlen og find tiden


t = \frac{s}{v} = \frac{40km}{20km/t} = ....        enheden bliver t


Svar #5
28. september 2014 af Caroline2000 (Slettet)

Ok tak

Men hvad nu hvis spørgsmålet er:

Hvor lang tid tager det at køre 40 km for en bil med en gennemsnitsfart på 120 km/t?

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

så er s = 40km, men v = 120km/t, sætter ind i formlen

t = \frac{s}{v} = \frac{40km}{120km/t} = \frac{40}{120}t = \frac{1}{3}t = 20 min

ups


Svar #7
28. september 2014 af Caroline2000 (Slettet)

Undskyld men hvordan for du 1/3 t til 20 min

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2014 af kieslich (Slettet)

1 time er på 60 minutter, 1/3 time er derfor 20 minutter


Skriv et svar til: Hastighed ? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.