Matematik

Vis, at funktionen har netop ét nulpunkt

28. september 2014 af MiniMax2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktion f er givet ved f(x) = (x - 1) * (x- 4x + 6)

opgave: Vis at funktionen har netop ét nulpunkt.

Når jeg beregner diskriminanten får jeg d = 16, hvorfor funtopnen har 2 nulpunkter.

Kan nogen sige hvad jeg gør forkert?

Jeg har her brugt at a=0, b= - 4 og c = 6

Hvis jeg siger at a = -1 bliver d = 40

Jeg tror jeg bruger en forkert formel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

   x- 4x + 6 > 0      da d = (-4)2 - 4 · 1 · 6 = -8 < 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. september 2014 af LeonhardEuler

#0

Bemærk at koefficienterne til andengradspolynomiet er   a = 1, b = -4 , c = 6


Skriv et svar til: Vis, at funktionen har netop ét nulpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.