Matematik

Hjælp jeg skal bare nå det

28. september 2014 af Caroline2000 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej

Spørgsmålet lyder:

Hvor langt kan man cykle på 30 min hvis gennemsnitsfarten er 10 km/t

I må meget gerne vise det med en Formel
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

på 60 min køres 10 km

på 30 min køres 5 km


Svar #2
28. september 2014 af Caroline2000 (Slettet)

Undskyld hvad

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af Therk

Du ved at 1 time = 60 minutter. Benyt det.

Hastigheden kan skrives som

10 km/t = 10 km/(60 min) = 1/6 km/min

og din brugte tid i den givne hastighed giver derfor en tilbagelagt afstand på:

30 min · 1/6 km/min = 30/6 km = 5 km.


Skriv et svar til: Hjælp jeg skal bare nå det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.