Matematik

Førstekoordinaten til grafens skæringspunkt med førsteaksen

29. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg førstekoordinaten til grafens skæringspunkt med førsteaksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af peter lind

Skæringen med y aksen er karakteriseret ved x = 0, så find f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

skæringen med førsteaksen = x-aksen finder du ved at løse f(x) = 0


Svar #3
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Altså ikke f' (0) vel? Bare f(0)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

hverken eller, løs f(x) = 0

Peter har skrevet hvordan du finder skæringen med y-aksen, men der bliver spurgt om skæringen med x-aksen


Svar #5
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Er det så 2.6094?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

jeg får -12,01   Du regner stadig på y-aksen


Svar #7
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Når på den måde! 


Svar #8
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men så får jeg altså nogle meget mærkelige resultater når jeg løser det på den måde..


Svar #9
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

AH fandt ud af det! Tusind tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

sæt maskinen eller hvad du bruger til approximativ eller numerisk, så får du et pænt reelt tal


Svar #11
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Men.. hvordan løser jeg så b?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

2' kvadrant er den der ligger til venstre for y-aksen og over x-aksen, så arealet findes med

M = \int_{-12,01}^{0}f(x) dx       

tegn grafen så bliver det nemmere at se


Svar #13
29. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

TUSIND TAK! 


Skriv et svar til: Førstekoordinaten til grafens skæringspunkt med førsteaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.