Kemi

Kemi opgave..

01. oktober 2014 af poet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med denne opgave? 

an laver en pufferopløsning ved at opløse 1,75 g CH3COOH og 5,82g CH3COONa*3H2O i 100mL vand.

a) beregn opløsningens pH (jeg får det til at give 3,9 - er det sandt?)

b) Derefter tilsættes 5,0mL 2,0M HCl. Beregn pH-ændringen (tror man skal bruge pufferligningen, men hvordan?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af Heptan

a)

pH=4,75+log(\frac{5,82}{1,75})

b)

pH=4,75+log(\frac{n(CH_3COO^-)-n(HCl))}{n(CH_3COOH)+n(HCl)})


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af OliverGlue (Slettet)

Husk lige forholdet mellem eddikesyre og acetate ikke er 5.82 / 1.75, der skal noget stofmængde til dette.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#2: 

Forholdet mellem masserne og stofmængderne er jo ens. 

 Forholdet mellem masserne: = 5,82 g / 1,75 g = 3,33 

og

n(CH3COOH) = m(CH3COOH) / M(CH3COOH) = 1,75 g / 60,05 g/mol = 0,0291 mol 

og 

n(CH3COO-) = m(CH3COO-) / M(CH3COO-) = 5,82 g / 60,05 g/mol = 0,0969 mol 

Forholdet mellem stofmængderne udregnes:  0,0969 mol / 0,0291 mol = 3,33 

Forholdet mellem masserne og stofmængderne er altså ens, og svaret i #1 er korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af Heptan

OliverGlue har faktisk ret ö

M(CH_3COOH)\neq M(CH_3COONa\cdot 3H_2O)

Man kan altså ikke komme udenom at skulle beregne stofmængderne.

Vi har allesammen taget fejl. poet har fået 3,9. OliverGlue skriver acetat og ikke natriumacetat-vand(1/3), jeg og Snitten laver den samme fejl


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#4 

Det giver jo det samme forhold som vist i #3? Det er det eneste, som betyder noget?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af Heptan

#3

Forholdet mellem masserne: = 5,82 g / 1,75 g = 3,33 

og

n(CH3COOH) = m(CH3COOH) / M(CH3COOH) = 1,75 g / 60,05 g/mol = 0,0291 mol 

og 

n(CH3COO-) = m(CH3COO-) / M(NaCH3COO*3H2O) = 5,82 g / 136,08 g/mol = 0,0969 mol 

Forholdet mellem stofmængderne udregnes:  0,0969 mol / 0,0291 mol = 3,33 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

#6 

Min forvirring skyldes, at jeg blandede to forskellige former for teori sammen. Idet H3O+ er en hydratiserede H+ tænkte jeg, at man godt måtte undlade at skrive vand med ved udregning af molarmassen for den hydratiserede acetation. Det er dog min erfaring, at man med mængdeberegning egentlig altid bør holde sig til de helt grundlæggende regler og gå systematisk frem. 


Skriv et svar til: Kemi opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.