Matematik

Tegne uligheder ind i graf?

01. oktober 2014 af ztuema (Slettet) - Niveau: B-niveau

2x-5<-x+3<x+2 

Jeg er nået frem til at jeg skal starte med at sige "2x-5<-x+3" = x<2,67

Og derefter "-x+3<x+2" = x < 0,5

Mit spørgsmål er så hvordan jeg får vist det på min graf? Jeg har tegnet de tre linjer ind...


Svar #1
01. oktober 2014 af ztuema (Slettet)

Tak på forhånd, ahah


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af Soeffi

Dine beregninger er rigtige. Du kan vise det grafisk på følgende måde: marker intervallet mellem 0,5 til 2 2/3 på x-aksen med en fed streg med en lille cirkel i hver ende, fordi skæringspunkterne ikke hører med (der er < mellem begge uligheder og ikke ≤). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

Og derefter "-x+3<x+2" = x < 0,5
Du mener vist 0,5 < x,     så samlet   0,5 < x < 2 2/3

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2014 af Soeffi

Det lagde jeg ikke mærke til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af PeterValberg

I GeoGebra kan du "tegne" de tre linjer som funktioner,
skriv udtrykkene i indtastningsfeltet (som funktioner):

f(x) = 2x - 5
g(x) = -x + 3
h(x) = x + 2

Ulighedens løsning vises, hvis du skriver:   f<g<h

Se eventuelt vedhæftede billede lidt større)
Den stiplede linje i kanten på intervallet, der opfylder uligheden, betyder at det er et åbnet interval.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juli 2015 af Soeffi

#0 TiNspire:


Skriv et svar til: Tegne uligheder ind i graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.