Matematik

Matematik - hjælp!

02. oktober 2014 af MelenaS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et spørgsmål der lyder:

År       1       2       3       4       5       6

Antal 250   214   176   141   101    63

Angiv en lineær funktion, der tilnærmelsesvis beskriver antallet af frøer som funktion af tiden. Hvornår må det forventes, at der ingen frøer er i vandet?

Jeg har angivet en lineær funktion, der ser sådan her ud: 

y = -37.400x + 288,40

Hvordan finder jeg ud af, hvornår der ingen frøer er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen y = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2014 af Soeffi

Mener du y = -37,40x + 288,40?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af mathon

                    0 = -37,40x + 288,40

                    x ≈ 8 år


Svar #4
03. oktober 2014 af MelenaS (Slettet)

#3

                    0 = -37,40x + 288,40

                    x ≈ 8 år

Det er -37.400x

Ikke -37,40


Svar #5
03. oktober 2014 af MelenaS (Slettet)

#2

Mener du y = -37,40x + 288,40?

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2014 af mathon

#0
        Din regressionslinje har den rigtige ligning


                         y = -37,40x + 288,40

                         0 = -37,40x + 288,40

                                x ≈ 8 år

             


Svar #7
03. oktober 2014 af MelenaS (Slettet)

#6

#0
        Din regressionslinje har den rigtige ligning


                         y = -37,40x + 288,40

                         0 = -37,40x + 288,40

                                x ≈ 8 år

             

Hvordan får du det til 8? Og hvorfor skriver du igen 37,40x? Det er jo (uden punktum) 37400x? Jeg forstår ikke helt, hvad det er, du gør


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2014 af Soeffi

#0

År       1       2       3       4       5       6

Antal 250   214   176   141   101    63

Angiv en lineær funktion, der tilnærmelsesvis beskriver antallet af frøer som funktion af tiden. Hvornår må det forventes, at der ingen frøer er i vandet?

Ser du på tallene 250 214 176 141 101 63 er der i gennemsnit 37,4 i mellem den. De er desuden aftagende og lægger du 37,4 til 250 får du 287,4 derfor passer ligningen y = -37,4x + 288,4.


Svar #9
03. oktober 2014 af MelenaS (Slettet)

#8
#0

År       1       2       3       4       5       6

Antal 250   214   176   141   101    63

Angiv en lineær funktion, der tilnærmelsesvis beskriver antallet af frøer som funktion af tiden. Hvornår må det forventes, at der ingen frøer er i vandet?

Ser du på tallene 250 214 176 141 101 63 er der i gennemsnit 37,4 i mellem den. De er desuden aftagende og lægger du 37,4 til 250 får du 287,4 derfor passer ligningen y = -37,4x + 288,4.

Jeg har fået det andet svar vha. Maple. Men jeg forstår stadig ikke, hvordan man kan få det til 8?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2014 af Soeffi

Maple bruger muligvis engelsk notation, dvs decimalpunkt er punktum og ikke komma som på dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

I Maple benyttes der vel decimalpunktum?

Løs ligningen

        -37,4x + 288,4 = 0

dvs.

        x = 288,4/37,4 = 7,71 ≈ 8

De 7,71 rundes op til 8, eftersom modellen benytter heltallige antal år.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#11 der er noget jeg ikke forstår i mat, hvergang jeg ser ligning står der stykket også =0

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg forstår ikke, hvad du mener her. Prøv at formulere det mere forståeligt.

Forstår du ikke, hvorfor man løser ligningen y = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Bare glem #0, det bare fordi jeg ser gentagelige gange i matematik tråd, hvori der står =0 og dette har jeg ikke lært eller hørt om, dog er jeg meget nysgerrig over hvad dette betyder

Brugbart svar (0)

Svar #15
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Mange opgaver drejer sig om at løse en ligning af formen

        f(x) = 0 .

Man forsøger at finde alle de værdier af x, der tilfredsstiller ligningen.

At noget er lig med 0 betyder, at det hverken er positivt eller negativt.


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvordan kan noget hverken være positiv eller negativ?? Dette er da ulogisk

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det er jo netop en egenskab ved tallet 0 .


Svar #18
03. oktober 2014 af MelenaS (Slettet)

#15

#14

Mange opgaver drejer sig om at løse en ligning af formen

        f(x) = 0 .

Man forsøger at finde alle de værdier af x, der tilfredsstiller ligningen.

At noget er lig med 0 betyder, at det hverken er positivt eller negativt.

Når du nu er her, så har jeg nogle problemer med to ligninger, som jeg håber, du kan hjælpe mig med.

(x-3)^2-3*(x-5)(x+5) = 4*(x+1)-2*(x+1)^2-2

og 

(x+1)^2-2*(x+3) = (x-3)(x+2)+2*(x-5)

og forklar endelig hvad det er, du gør


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Gang parenteserne ud på højre og venstre side i hver ligning og træk sammen. Ligningerne reduceres til simple lineære ligninger, der så kan løses.


Svar #20
03. oktober 2014 af MelenaS (Slettet)

#19

Det har jeg prøvet, men jeg får det ikke det rigtige resultat 


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.