Fysik

E_p enhed?

02. oktober 2014 af Hansihh (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bil, der vejer 1500 kg; dvs. bilens masse er 1500 kg, skal løftes op i højden, h=2 meter 

Beregn den kraft, der skal til for at løfte bilen lodret op.

Jeg kom frem til at her har jeg gøre med potentiel energi.

Ep = m*g*h

=1500kg*9,82 N/kg* 2meter

=29460?

Hvad bliver enheden i resultat? Jeg skyder på J, dog er jeg ikke sikker...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der spørges efter en kraft. Enheden for en kraft er N. Kraftens størrelse skal mindst være lig med tyngdekraften på bilen.


Svar #2
02. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Er i tvivl hvorvidt enheden bliver J?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit spørgsmål drejer sig om en kraft. Enheden for kraft er som nævnt N, ikke J.


Svar #4
02. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

forkert formel. F=m*g,=9.82 N/kg er den korrekte formel


Svar #5
02. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

=1500*9,82

=14730N

Det forvirrer mig at 2meter højde er nævnt her, hvor jeg ikke skal bruge det


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, som jeg forklarede i #1 drejer det sig om at beregne tyngdekraften på bilen.


Svar #7
02. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

præcis, nu er jeg støt på anden problem. opgaven lyder således:

F=m*g*h/a´ , hvor h er den lodrette højde og a er skråplanets længde. Bilen trækkes nu i stedet op ad et skråplan, der er 10 meter langt. Den skal stadig  ende i højden, h=2 meter.  b) Beregn den kraft, der kræves for at trække bilen op ad skråplanet.

hvad er ´?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal så opløse tyngdekraften i komposanter parallel med og vinkelret på skråplanen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

Bilen får tilført den potentielle energi E= 29460 J

Da F*a = tilført energi fås F = Ep/a = ...


Svar #10
03. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#8 hehe tilfældigvis havde jeg lige regnet :D


Svar #11
03. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Men tak alligvel


Svar #12
06. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Er stødt på denne opgave som jeg ikke ved hvordan den skal løses, altså opgaven med letmælk, opgaven der er før har jeg løst: Kroppen har en virkningsgrad på 20 %; dvs. at 1/5 af den energi man indtager i form af føde, kan omsættes til bevægelse.Beregn hvor stor energimængde; dvs. hvor mange Joule, der skal indtages for at kompensere for cykelturen. Beregn endvidere hvad det svarer til, hvis føden er letmælk. (Letmælk 190 kJ/100g); dvs. 190000 J pr. 100 gram 


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvis du ved, hvor meget energi, der kræves for at udføre cykelturen, kan du vel så gange den energimængde med 5.


Svar #14
07. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#13

Forstår ikke helt hvorfor jeg skal gange med 5? ved den første opgave skal man dividere med 5. Men opgaven med letmælk ved jeg ikke helt hvordan jeg løser den


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er oplyst at kroppen kun kan udnytte 1/5 af den tilførte energi. Hvis kroppen sksl udføre et arbejde A, skal der tilføres energien 5A . Divider den nødvendige energimængde med energiindholdet i mælk.

Svar #16
08. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

#9 Det er da ikke Ei dette tilfælde? idet vi ikke ganger med tyngdeaccelerationen


Svar #17
08. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

Kan opgaven med letmælk fordybes mere forstår ikke stadig...


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Genlæs svaret i #15. Du har oplyst energiindholdet i letmælk til at være 190 kJ/(100g) .


Svar #19
08. oktober 2014 af Hansihh (Slettet)

I opgaven før letmælk opgaven, gav det 2.700.000 J, ud fra det du siger forstår jeg at jeg skal dividere 2.700.000 J med 190.000, hvis det er tilfældet giver det 14,2105263 hvad vil resultatet betyde? og hvad er enheden til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

De 190000 har jo en enhed (J/100g), så der skulle ikke være tvivl om, hvad enheden for resultatet er, nemlig 100g .


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.