Matematik

find en tangent med samme hk

04. oktober 2014 af MetteMarieH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fundet tangenten y=-12x+39,5 (punkt (3,f(3)) til f(x)=x3+1,5x2+6x-1. Jeg skal nu gøre rede for at f(x) har en anden tangent med samme hk og bestemme røringspunktet for den nye tangent.

På forhånd TAK for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af mathon

dvs

                 y = -12·(x - xo) + yo   ∧     xo ≠ 3

                 f '(xo) = -12

             


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2014 af peter lind

Hældninggskoefficienten er -12

De x værdier, der giver en hældning på -12 kan findes af ligningen f'(x) = -12.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2014 af Soeffi

Graf for funktion og tangenter

Vedhæftet fil:parallelle_tangenter.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentialkvotienten for den givne funktion f(x) = x3 + 1,5x2 + 6x - 1 er da ikke -12 for x = 3. Man har i stedet

        f '(x) = 3x2 + 3x + 6

og dermed

        f '(3) = 42

Det vil derimod passe, hvis funktionen i stedet er

        f1(x) = -x3 + 1,5x2 + 6x -1

idet  f1 '(3) = -12 , og tangentens ligning i (3, f1(3)) er også som angivet i #0.

Man skal da finde den anden løsning til ligningen

        f1 '(x) = -12 ,

dvs.

        x2 -x -6 = 0 ,

        (x-3)(x+2) = 0 .


Svar #5
05. oktober 2014 af MetteMarieH (Slettet)

TAK for svaret :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2014 af Soeffi

Graf for f(x) = -x3 + 1,5x2 + 6x -1 og tangenter

Vedhæftet fil:parallelle_tangenter2.jpg

Skriv et svar til: find en tangent med samme hk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.