Fysik

Fysik hjælp søges!

06. oktober 2014 af ralle005 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave hvor en hest skal hoppe over en sump. jeg ved at sumpen er 12m bred og at hestens vandrette hastighed både i tilløb og under springet er 30 km/t

a) hvor lang tid er hesten om at bevæge sig 12m under tilløbet?

b) Hvad skal den lodrette hastighed i afsættet mindst være, for at det er muligt at kommer over sumpen?

Münchausen(ridderen) opdager undervejs i springet, at han og hesten ikke vil komme over sumpen, og derfor vender han om

c) Forklar ud fra fysiske begreber og love, hvorfor Münchausen ikke kan vende i luften

d) Angiv på en skitse angrebspunkt og retning for de kræfter som påvirker Münchhausen undervejs i springet

f) forklar ud fra fysiske begreber og love, hvorfor en helikopter kan løfte sig selv op. 

Håber der er nogen der kan hjælpe ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

30 \; \tfrac{km}{h} = 8\tfrac{1}{3}\; \tfrac{m}{s}=\frac{25}{3}\; \frac{m}{s}

t=\frac{s}{v}=\frac{12\; m}{\frac{25}{3}\; \frac{m}{s}}=1,44\; s


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

b) se på ligningerne for skråt kast: man kommer længst med vinklen α = 45o  og du kan finde vy ud fra formlerne: vx = vo *cos(α)   og vy = vo*sin(α).

c) Hastighedsændring kræver en acceleration, som kræver en kraft, og en kraft i modsat retning. Oppe i luften er der ikke noget han og hest kan sætte af fra.

d) Tyngdekraft (lige nedad) og luftmodstand (direkte imod bevægelsen)


Skriv et svar til: Fysik hjælp søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.