Fysik

Gennemsnitlig acceleration af en bil, det haster!!

06. oktober 2014 af shila159 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fundet et eksempel på hvordan man regner den gennemsnitlige acceleration af en bil ud, men jeg forstår ikke hvor de 0,447 kommer fra, er der nogle der kan forklare mig det, det haster da jeg skal bruge princippet til min egen opgave...! 


Beregn ændringen i bilens hastighed d ( v ) . . 
d ( v )=v2- v1 , hvor v2 er den endelige hastighed , v1 er den indledende hastighed . 
I vores eksempel ville det være d ( v )=65-30=35 km /h . 


Konverter hastighed i mph til m /s ved hjælp af formlen : 
d ( v ) m /s=0,447 xd ( v ) mph . 
I vores eksempel ville det være 
d ( v )=0,447 x 35 km /h=15,65 m /s 
3 . 
Beregn ændringen i tid som d ( . t )=t2-t1 
Bemærk : d ( t ) er normalt kendt . I vores eksempel er det 4 . 4 s. 
4 . 
Beregn gennemsnittet acceleration . 
Acceleration=d ( v ) /d ( t ) . 
I vores eksempel , er den gennemsnitlige acceleration 15,65 m /s /4,4 s=3,56 ( m /s ^ 2) . 
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2014 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er en omregningsfaktor, når du går fra m/s til mph.


Svar #2
06. oktober 2014 af shila159

men det står da i km/h og ikke mph, eller er der noget jeg har misforstået? O.o

og de omregner da ikke fra m/s til mph, gør de? :P

kan jeg benytte denne måde at udregne på til denne opgave:

beregn den gennemsnitlige acceleration når en fiat punto accelerer fra 60 km/h til 100 km/h i 4. gear 

12,4 sek i acceleration 

og jeg fik resultatet til 1,442 m/s^2 ved brug af dette eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#2: 

100 km/h = 27,78 m/s

60 km/h = 16,67 m/s

Acceleration = Δv / Δt = ( 27,78 - 16,67 )m/s  / 12,4s = 0,896 m/s2


Skriv et svar til: Gennemsnitlig acceleration af en bil, det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.