Kemi

syre og baser reaktioner

06. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

M(Ca(OH)2) = sum({1,2,2}*{40.078,15.999,1,008}) g/mol = 74,092 g/mol

    0,13 g Ca(OH)2 udgør
                                             n(Ca(OH)2) = m/M = (0,13 g) / ( 74,092 g/mol) = 0,001755 mol

                                             n(OH-) = 2 · n(Ca(OH)2) = 2 · (0,001755 mol) = 0,003509 mol

                                             [OH-] = (0,003509 mol) / (0,100 L) = 0,03509 M

                                             pH = 14 + log([OH-]) = 14 - 1,45 = 12,55


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2014 af Heptan

Ca(OH)2 dissocierer i vand jf. reaktionsskemaet:

Ca(OH)2 \rightleftharpoons Ca2+ (aq) + 2 OH- (aq)

Det oplyses i opgaven, at al calciumhydroxid opløses, dvs. der dannes 2 gange så mange hydroxidioner, som der før var calciumhydroxid-ionforbindelser. Det kan vi udnytte.

n(OH^-)_{(aq)}=2 \cdot n(Ca(OH)_2)_{f\o r}

Heraf kan den aktuelle koncentration af hydroxid beregnes:

[OH^-]=\frac{n(OH^-)_{(aq)}}{V}

Endvidere kan pH nu beregnes:

pH= 14 - pOH=14- (-\log[OH^-])=14+\log[OH^-]


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Heptan

Eller med andre ord:

pH=14+log(2 \cdot c_s)

c_s=\frac{m(Ca(OH)_2)}{V \cdot M(Ca(OH)_2)}


Svar #4
06. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: syre og baser reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.