Kemi

syre og baser reaktioner

06. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

denne opgave forstår jeg heller ikke..

beregn ph for 0,100 M Na2CO3 (CO3 2- kan regnes som en middelstærk monohydron base)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2014 af mathon

Ved 25°C:
middelstærk base:

                             pOH=-\log\left ( \frac{-K_b+\sqrt{K{_{b}}^{2}+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2} \right )

K_b=2,5\cdot 10^{-4} M

                             pH=14 - pOH
 

                            


Svar #2
06. oktober 2014 af Ellapigen (Slettet)

den formel har vi aldrig fået opgivet...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2014 af Heptan

Nøgleord: Middelstærk monohydron base. Nu ringer klokken i formelsamlingen:

K_b=\frac{[OH^-]^2}{c_b-[OH^-]}

pOH=-log[OH^-]

pH=14-pOH
________________________

#2 Men den virker ligeså godt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2014 af mathon

"Men den virker ligeså godt ", hvilket jo ikke kan undre,
da
                      \frac{[OH^-]^2}{c_b-[OH^-]}=K_b
   og

                      \left [OH^- \right ]= \frac{-K_b+\sqrt{K{_{b}}^{2}+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2}         da [OH-] > 0

er samme ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2014 af mathon

eller
                               \frac{[OH^-]^2}{c_b-[OH^-]}=K_b

                               [OH^-]^2+K_b\cdot [OH^-]-K_b\cdot c_b=0

med løsningen
                               \left [OH^- \right ]= \frac{-K_b+\sqrt{K{_{b}}^{2}+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2}

                                                                                                                da [OH-] > 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2014 af Heptan

#5 Kan det passe, at man altid vil få en negativ koncentration, hvis man siger

\left [OH^- \right ]= \frac{-K_b-\sqrt{K{_{b}}^{2}+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2}

??

(Da Kb ikke kan være negativ)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2014 af mathon

#6

       Ja - det passer.


Skriv et svar til: syre og baser reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.