Matematik

HASTER!! Løsning på ligning :o

07. oktober 2014 af Majsen9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg sidder med den her ligning og kan simpelthen ikke finde ud af den - nogen der kan hjælpe? :-)

-4(x+2)^3 = -108


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang med -1 på hver side. Divider med 4 på hver side, og uddrag så kubikroden på hver side. Isoler x til sidst. Det bliver et pænt tal.


Svar #2
07. oktober 2014 af Majsen9 (Slettet)

Jeg kan stadig ikke finde ud af det. 

Kald mig bare dum, men det giver ingen mening for mig o: 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Gang med -1:                                   4·(x+2)3 = 108

Divider med 4:                                 (x+2)3 = 108/4 = 27 .

Uddrag kubikroden på hver side:      x+2 = 3√27 = 271/3 = ...

Isoler x                                              x = 271/3  - 2 = ...


Svar #4
08. oktober 2014 af Majsen9 (Slettet)

TUUUUUUSIND TAK - jeg har forstået det nu - og den gik op! :-)


Skriv et svar til: HASTER!! Løsning på ligning :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.