Fysik

6.6 integrale ekstra

12. oktober 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan trykker man det her ind på en ti-nspire cx:

" π/4∫π u(t)2dt "                u(t) er lig med 311 gange sin(t)

Jeg kan finde et integraletegn men jeg ved ikke hvordan man sætter π/4 og π ind. Skal man indtaste dt eller er det ligegyldigt?

Venlig hilsen


Svar #1
12. oktober 2014 af multo26 (Slettet)

Jeg har fundet ud af grænseværdierne og dt nu, men lommeregneren siger at der mangler en parentes og jeg ved ikke hvor?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#1:  Jeg kender ikke ti-nspire, men prøv:

(π/4)∫((π u(t)2)dt ), så kan der vist ikke proppes flere paranteser ind.

Fjern herefter paranteserne parvis, indtil den går i fejl. Du har så fundet den manglende parantes.


Svar #3
12. oktober 2014 af multo26 (Slettet)

Ok nu passer parenteserne, men jeg får ikke det rigtige resultat. 

Udgangsspændingen fra en variabel spændingsforsyning forløber efter en sinuskurve med maksimalværdi 311 V og frekvens 50 Hz, dog mangler ved den aktuelle indstilling de første 45 grader i hver halv-periode.

a) Skitser spændingskurven for en hel periode. Svar i anden tråd.

b) Beregn spændingens middelværdi og effektværdi.

Når jeg skal beregne effektværdien, har jeg fået at vide i en anden tråd at jeg skal bruge 

Ueff = √((1/π) gange π/4π(311 gange (sin(t))2)dt 

Svaret er 209,6V og jeg får 11,89

Hvad gør jeg galt?


Svar #4
12. oktober 2014 af multo26 (Slettet)

I bogen står der Ueff=Umax/√2 og så får jeg 219,91??


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Svaret er, at     209,6 = 11,89·√311

Hvis u(t) = 311·sin(t) , er u(t)2 = 3112·sin2(t) . Du har lavet 3112 om til 311 , så du mangler en faktor √311 i dit resultat.


Svar #6
29. oktober 2014 af multo26 (Slettet)

Det virker selvfølgelig. Hvordan husker jeg lige logikken i om min lommeregner skal stå på grader eller radianer?


Svar #7
29. oktober 2014 af multo26 (Slettet)

Jeg får det her at vide fra start: Udgangsspændingen fra en variabel spændingsforsyning forløber efter en sinuskurve med maksimalværdi 311 V og frekvens 50 Hz, dog mangler ved den aktuelle indstilling de første 45 grader i hver halv-periode.


Skriv et svar til: 6.6 integrale ekstra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.