Matematik

Fs10 - Beregning af løn og moms

18. oktober 2014 af AnnaDD (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, håber I kan hjælpe mig med denne opgave.

Jeg skal beregne, hvor stor Sofies omsætning skulle have været, hvis hun skulle have tjent 25.000 kr.

Hun omsatte for 42.300 kr. (med moms), og havde nogle udgifter på 9380 kr. Det vil sige, at hun i alt tjente 24.460 kr. til sig selv. 

Håber I kan hjæpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2014 af christinacomaco (Slettet)

Se hvordan du laver regnestykket for de tal du har i forvejen:

 indtægt - moms:42300-(42300*0,2) =42300 - 8460 = 33840

Rådighedsbeløb: Indtægt ex. moms - udgifter: 33840 - 9380 = 24460

For at løse opgaven, sætter du de tal ind du har:

Indtægt ex. moms - udgifter =25000  dvs. at 25000= indtægt ex moms- 9380, nu har du en ubekendt som du løser enten på lommeregner eller bare ved at regne det ud:

25000= indtægt ex moms- 9380 dvs. at: 25000+9380 = indtægt ex. moms, hvilket =34380, som er indtægt ex moms. Hvis du vil have beløbet inkl. moms, lægger du 25% til (det er dansk moms sats).

Ergo skal Hun tjene: 34380 + (34380*0,25)=34380 + 8595=42975 inkl. moms


Svar #2
18. oktober 2014 af AnnaDD (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :-)!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2014 af christinacomaco (Slettet)

selv :-)


Skriv et svar til: Fs10 - Beregning af løn og moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.