Fysik

Mekanisk energi HJÆLP!!

20. oktober 2014 af rallelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, jeg har fysik opgave, og har brug for lidt hjælp:

En kugle med ukendt masse triller udover en kant i 10 meters højde. hvad er dens hastighed ved 3 meters højde?

Epot = Ekin

Epot = m * g * h

Ekin = 1/2 * m * v^2

Hvad gør jeg her? Nogle forslag? Et hint er alt jeg forventer.
mvh Rasmus


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2014 af peter lind

Brug at den er faldet 10m-3m = 7m

Det fortæller hvor meget potentiel energi, den har tabt og dermed hvor meget kinetisk energi, den har vundet


Svar #2
20. oktober 2014 af rallelarsen (Slettet)

Men hvordan finder jeg værdien af potentielle energi, hvis jeg ikke kender massen? :/


Svar #3
20. oktober 2014 af rallelarsen (Slettet)

Ligemeget, tror jeg har den nu, tusind tak for hjælpen peter, jeg skulle bare lige vende den om i mit hoved :D


Skriv et svar til: Mekanisk energi HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.