Fysik

fysisk aflevering??? hjælp

25. oktober 2014 af prettygirl1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en som gerne vil forklare mig hvad de her opgaver går ud på???

Vedhæftet fil: fysik aflevering .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2014 af peter lind

Har du selv nogle forslag ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0: 

124a)  Du bliver nødt til at antage, at dette komfur er udstyret med kogeplader. Du skal så argumentere for, at der på komfuret afgives mere spildvarme (komfuret har lavere nyttevirkning) end i elkedlen.  Hvis komfuret er udstyret med induktionsplader, ved jeg snart ikke, om komfuret eller elkedlen har størst virkningsgrad.

125c)  Slå brændværdien for benzin op. Benzinmotorens virkningsgrad kan du anslå til 25 . . 30%.

Spørg igen, hvis du går i stå.


Svar #3
25. oktober 2014 af prettygirl1234 (Slettet)

jeg har fundet ud af opgave 124, man i 125 mangler jeg  lige at svar på spørgsmål C. 


42,7 brandværdien for benzin i MJ/kg.
1 L benzin = 0,7 kg (fundet på nettet)

42,7 MJ/kg * 0,7 kg = 29.89 MJ (for at finde totalt energi i 1 L benzin) 

men hvordan finder jeg ud af hvor meget benzin lyset har brugt??

tak på forhånd:)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#3:  Lygterne bruger  130W * 3,5 timer = 1,638 MJ   ( Energimængde ).

Dividerer du med generatorens virkningsgrad, finder du den energi, som motoren skal yde.

Dividerer du motorenergien med motorens virkningsgrad, finder du den energi benzinen skal yde.

Benzinenergien dividerer du med benzinens brændværdi, altså:

(xxx MJ) / (yyy MJ/kg) = (zzz kg)

Enheden kommer altså ud i kg, som du omregner til Liter.

Du skal finde, at benzinforbruget er omkring 1/4 Liter.


Svar #5
25. oktober 2014 af prettygirl1234 (Slettet)

Århhh tak for hjælpen. ??

Skriv et svar til: fysisk aflevering??? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.