Matematik

Jeg føler ikke rigtig den her går op. Help

27. oktober 2014 af Anto1020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Den her driller vold meget. Hvad skal jeg gøre?

7/x-  (-4x-2 )/3= ((4x(x+2)+21)/3x)-2

Og hjælp mig med udregninger osv.

Tak på forhånd

Mvh en glad Anton


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af mathon

            \frac{7}{x}-\frac{(-4x-2)}{3}=\frac{4x(x+2)+21}{3x}-2\; \; \; \; x\neq 0          multiplicer med 3x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2014 af mathon

      \left (\frac{7}{x}-\frac{(-4x-2)}{3} \right )\cdot 3x=\left (\frac{4x(x+2)+21}{3x}-2 \right )\cdot 3x

       \left (\frac{7\cdot 3x}{x}-\frac{(-4x-2)\cdot 3x}{3} \right )=\left (\frac{\left (4x(x+2)+21 \right )\cdot 3x}{3x}-2\cdot 3x \right )

       \left (21-(-4x-2)\cdot x \right )=\left (\left (4x(x+2)+21 \right ) -6x \right )

       (21+4x^2+2x)=(4x^2+8x+21-6x)

        4x^2+2x+21=4x^2+2x+21
som er opfyldt for ∀x ∈ R


Skriv et svar til: Jeg føler ikke rigtig den her går op. Help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.