Matematik

Integral uden hjælpemidler

27. oktober 2014 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med at integrere dette ubestemte integral. Ved at man skal bruge substitution,men får ikke det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-10-27 kl. 18.13.35.png

Benyt substitution  t = 2x2 + 3 , dt = 4x dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2014 af peter lind

brugsubstitutione t = 2x2+3, dt = 4xdx


Svar #3
27. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

ja men får det til:

1/2x2+3


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Med substitutionen får man så

        \int \frac{4x}{2x^{2}+3}\, \textup{d}x=\int \frac{1}{t}\, \textup{d}t=...


Svar #5
27. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

ja, men så bliver det jo også til 1/2x^2+3?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

#5 Nej, det bliver noget med log..


Svar #7
27. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Det skal blive til noget med ln

Men ved ikke lige hvordan?
 


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bør vide, at    ∫ (1/t) dt = ∫ t-1 dt = ln(|t|) + k .


Svar #9
27. oktober 2014 af mariax2 (Slettet)

Er det her så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, men du skal medtage den vilkårlige integrationskonstant +k .


Skriv et svar til: Integral uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.