Matematik

Opgaver...

02. november 2014 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I forhold til opgave a, så har jeg prøvet at sætte cirklens ligning og linje l ind i solve og prøvet at løse det.. Men det fungerer ikke.. Er der en alternativ måde man ellers kan gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem centrum C og radius r for cirklen c1 , og bestem en normalvektor n til linien l1 . De to røringspunkter er da bestem ved stedvektorerne

        OR = OC ± r·n/|n| .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2014 af mathon

dvs
              \overrightarrow{OR}=\begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}\pm \frac{2\sqrt{10}}{\sqrt{10}}\cdot \begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}

               \overrightarrow{OR}=\begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}\pm \begin{pmatrix} 6\\2 \end{pmatrix}

                \overrightarrow{OR_1}=\begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}- \begin{pmatrix} 6\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\-3 \end{pmatrix}   og   \overrightarrow{OR_2}=\begin{pmatrix} 1\\-1 \end{pmatrix}+ \begin{pmatrix} 6\\2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 7\\1 \end{pmatrix}

hvoraf
                R_1=(-5;-3)   og   R_2=(7;1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2014 af mathon

e)
         cirklens ligning i 4. kvadrant

                                            y=-1-\sqrt{40-(x-1)^2}\; \; \; \; \; \; 0\leq x\leq 1+\sqrt{39}\; \; \; \; \; -1-\sqrt{39}\leq y\leq 0

Områdeareal
                              A=-\int_{0}^{1+\sqrt{39}}\left ( -1-\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2014 af mathon

f)

       cirklens ligning i 1. kvadrant

                                            y=-1+\sqrt{40-(x-1)^2}\; \; \; \; \; \; 0\leq x\leq 1+\sqrt{39}\; \; \; \; \; 0\leq y\leq \sqrt{39}-1

Områdeareal
                              A=\int_{0}^{1+\sqrt{39}}\left ( -1+\sqrt{40-(x-1)^2} \right )dx


Svar #5
03. november 2014 af hejtykke2 (Slettet)

hvordan finder jeg retningsvektoren i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opg b) kan løses efter samme fremgangsmåde som i Opg a).

Eller se den nye tråd du har oprettet om det samme

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1536557


Skriv et svar til: Opgaver...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.