Matematik

Hjælp til at differentiere

05. november 2014 af Mount (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er dette korrekt differentieret? For når jeg sammenligner med hvad Maple, så er det forkert

f(t)=g(t)^2+t \rightarrow f'(t)=g*2*x^{2-1}+1

Sådan har jeg regnet det ud: har fulgt f(x)=ax^n\rightarrow f'(x)=anx^{n-1}


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Der forekommer ikke noget x i f(t) . Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion.

Man har

        f '(t) = 2·g(t)·g'(t) + 1 .


Skriv et svar til: Hjælp til at differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.